All India Exam Question

1. The hardest substance available on earth is
Ans: Diamond

2. Bromine is a
Ans: red liquid

3. Which of the gas is not known as green house gas?
Ans: Hydrogen

4. Quartz crystals normally used in quartz clocks etc. is chemically
Ans: silicon dioxide

5. Washing soda is the common name for
Ans: Sodium carbonate

6. The gas usually filled in the electric bulb is
Ans: nitrogen

7. Chemical formula for water is
Ans: H2O

8. Which of the following metals forms an amalgam with other metals?
Ans: Mercury

9. Which of the following is used in pencils?
Ans: Graphite

10. Chlorophyll is a naturally occurring chelate compound in which central metal is
Ans: magnesium

RECENT POSTS

News Feed